Home » Over ons

Over ons

Pay it Forward Belgium is de Belgische afdeling van de Pay it Forward Foundation.  Deze stichting werd opgericht in 2000 door Catherine Ryan Hyde, auteur van het gelijknamige boek. We willen het idee uit het boek en de film verder verspreiden.

We willen ieder inspireren over de impact van eenvoudige daden van vriendelijkheid. Kleine dingen die we doen voor anderen  kunnen een groot verschil maken. Een glimlach, de deur openhouden, iemand ongevraagd verderhelpen,… In onze complexe wereld hebben we vooral nood aan eenvoud, en het herstel van onze menselijke verbondenheid. Dankzij deze positieve acties laten we zien dat er vele mensen zijn die geven om wat er met de ander gebeurt, en creëren we een krachtige beweging voor een betere toekomst.

De PIF armband dient als een tastbare reminder om tot actie over te gaan, om attent te zijn voor mensen die onze hulp en kleine gebaren kunnen gebruiken. Het helpt ons een nieuwe mindset op te bouwen. Wanneer iemand je bedankt voor wat je deed, kan je de armband doorgeven zodat hij op zijn beurt hetzelfde kan doen voor anderen.

Pay it Forward Belgium werd opgericht in 2012 na het bezoek van Charley Johnson, voorzitter van de foundation. De huidige bestuursleden zijn Erwin Van Waeleghem, Filip Roeckens en Bart Cuypers.  We zijn steeds beschikbaar voor inspirerende presentaties en workshops rond het Pay it Forward idee.